Countryside Story – part 1

Cum iesi din aglomeratia orasului, la nici 50 km pe drumul spre Targoviste, ajungi in orasul Racari, o poarta spre un loc curat si linistit.

Un drum pietruit de tara, cu paduri de-o parte si de alta, ne indeparteaza de aglomeratia urbana si pregateste intrarea intr-un spatiu aproape sacru. Asa cum ii sta bine oricarui spatiu sacru, satul Ghimpati este strajuit si ocrotit de zidurile biserii Sf Nicolae ce se inalta chiar la intrarea in sat, dar pana acolo mai avem inca un hop de trecut, podul de peste Colentina, rau ce inconjoara satul. Aici, la intrarea in Ghimpati este si locul in care Ialomita se varsa in Colentina.36

Paduri ale caror nume imi scapa, cu denumiri diverse din partea satenilor, imprejmuiesc acest spatiu si-l pastreaza nepoluat, fiind de multe ori destinatia preferata a tinerilor pentru iesirile din weekend-urile toride. Unii considera aceste paduri ca facand parte din Codrii Vlasiei.

Padurea insa nu este singura optiune pentru copiii si adolescentii veniti in vacante la bunici. Glasurile si bucuria tinerilor se aud inca de pe drumul ce duce la unul dintre helesteiele din sat, pe marginea caruia acestia isi petrec zilele de vacanta, dand la peste sau bronzandu-se la soare. Celalalt helesteu, este proprietate privata, iar daca esti in trecere pe acolo s-ar putea sa vezi chiar si lebedele.

Later Update: Pentru ca apa raului Colentina nu era suficienta pentru Bucuresti a fost creat un canal prin care o parte din Ialomita isi uneste fortele:P cu apele Colentinei pentru ca bucurestenii sa poate supravietui:P

Reclame

2 răspunsuri

  1. Ialomita se varsã in Dunãre la Giurgeni 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: