Countryside Story- part 2

Trei case boieresti, fiecare cu istoria proprie, isi gasesc locul pe pamantul din Ghimpati.

Una dintre ele, situatia la iesirea din sat, este denumita de localnici Castel. Aici poti intalni de multe ori autori romani veniti sa mediteze si sa scrie.

O alta casa boiereasa o gasim astazi in ruine, dupa ce in vremea comunista a fost confiscata de stat si transformata in gradinita pentru o perioada, batranii vorbind insa mai mult de misteriosul subsol al cladirii unde satenii erau supusi unor interogatorii si obligati prin metode nu tocmai ortodoxe sa vorbeasca despre vecinii lor care detineau arme si nu numai.

Cea de-a treia casa boiereasa este amplasata chiar la intrarea in sat, pe malul apei si este si astazi intretinuta si locuita de urmasii aceleasi familii.

Povesti sunt multe, daca ai vreme de ascultat, satenii atunca uneori vorbe cum ca Tudor Vladimirescu ar fi trecut pe aici in drumul lui spre Targoviste.

In acest loc minunat mi-am petrecut eu o buna parte a copilariei si adolescentei, si in acest loc minunat revin de fiecare data cu aceeasi placere sa redescopar la fel si de fiecare data altfel aceste meleaguri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: