Omul din spatele boschetarului

Boschetar, aurolac, homeless sunt termeni pe care ii folosim cand ne referim la persoanele fara adapost, fie ei batrani, tineri, copii, de cele mai multe ori in bagam pe toti in aceeasi oala, fie ei mai spalati sau mai putin spalati, duhnind sau nu a alcool, agresivi fiind sau cersind linistiti, drogandu-se sau nu cu aurolac. V-ati intrebat vreodata cine se ascunde in spatele acestui personaj? S-a nascut pe strada sau a ajuns acolo, in ce imprejurari nefericite a ramas fara locuinta, cine este el, ce a fost inainte sa fie doar „un aurolac”?

Sunt homelessi pe care ii stim de ani de zile, pe care ii vedem pe aceeasi ruta in fiecare dimineata cand mergem la scoala sau la birou, prin mijloacele de transport(de cand cu noile metrouri mai rar), la gurile de metrou, in parcuri. Era la un moment dat unul in pasajul de la universitate care spunea ca a fost regizor(parca), mai era o femeie, un pic handicapata, care uneori umbla dezbracata, fara bluza pe ea. Ce festa le-a jucat viata oamenilor astora de au ajuns pe drumuri, care este povestea lor? Ne intrebam vreodata unde este boschetarul pe care il vedeam in fiecare zi in acelasi loc, dar de ceva vreme lipseste din peisaj? Daca a murit de frig sau poate cineva s-a indurat si i-a oferit o noua sansa?

Nu stim nimic despre ei, nici nu ne intereseaza, avem o viata a noastra cu care abia ne descurcam in cele 24 de ore pe care ni le ofera fiecare zi.

Daca ti s-ar spune ca cel de care te sperii, persoana din cauza careia grabesti pasul cand merge in spatele tau, a fost pana la un moment dat ca toti ceilalti, ca a avut o viata normala, o casa, o familie, ba chiar este unul dintre oamenii pe care ii salutai cu sarumana cand erai copil, cum ar fi, ai pretui mai mult ceea ce ai, ai avea mai multa grija ce faci in viata?

Sa invatam si din greselile altora, niciodata nu poti stii ce intorsatura poate lua viata ta.

Dar ca sa nu ne intristam de tot, va spun ca exista si cazuri fericite cu boschetari ce au devenit milionari, muzica fiind calea catre succes. Povestea pe larg in Descopera.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: